Tips voor het vinden van goede tweedehands auto onderdelen

Al sinds generaties wordt er door mensen gezocht naar tweedehands auto onderdelen. Een bezoek langs de sloperij was de manier om aan auto onderdelen te komen. Maar hoe weet je nu of het onderdeel nog wel van goede kwaliteit is en waar moet je op letten? In dit artikel geven we tips voor het vinden van goede tweedehands auto onderdelen.

 

Wat voor auto-onderdelen?

Onderdelen die niet slijten en alleen maar stuk kunnen gaan zijn goede onderdelen om tweedehands te kopen. Denk bijvoorbeeld aan koplampen, achterlichten en spiegels. De nieuwprijs van deze producten is vaak vrij duur. Bij onderdelen die aan slijtage blootgesteld worden kan het op het koopmoment goed zijn maar na een paar maanden ook weer kapot. Voorbeelden hiervan zijn onderdelen zoals startmotoren, brandstofpompen en dynamo’s. Deze onderdelen zijn duur dus zou tweedehands perfect zijn. Maar hier zit dus een risico aan verbonden omdat ze hoe dan ook een keer kapot gaan. De vraag is alleen wanneer?

Waar vind je goede auto-onderdelen?

Het vinden van auto onderdelen kan op verschillende manieren waaronder via internet. Bij sommige website kun je het onderdeel dat je zoekt invoeren. Bij de website zitten verschillende automontage bedrijven aangesloten. Als een bedrijf jou onderdeel heeft krijg je een bericht. Daarnaast kun je ook gewoon gebruik maken van zoekmachines op een tweedehandsaanbieder die een breed scala aan voorwerpen heeft. Daarnaast kun je nog zelf langs automontage bedrijven of sloperijen gaan.

Waar moet je op letten?

Het is verstandig om te kijken hoe lang de montage van het betreffende onderdeel zou duren. Als het vele uren kost om te monteren ben je het voordeel in de prijs alweer kwijt. Verder moet je goed opletten dat je het juiste onderdeel krijgt. Hetzelfde type, bouwjaar en merk van de auto betekent niet het juiste onderdeel. Neem voor de zekerheid het onderdeel mee zodat je kunt vergelijken. Tenslotte is het dus belangrijk om bij aan slijtage blootgestelde onderdelen extra voorzichtig te zijn. Vraag naar de historie van het onderdeel en bekijk de staat. Aan de hand hiervan zul je moeten analyseren hoe groot je risico is.